‘Hayatın Zorluğu’nu keskinleştiren kare!

Antakyalı fotoğraf sanatçısı Mehmet Aslan’ın eseri dünyanın en prestijli fotoğraf festivallerinden Sienna Photo Awards’ta ‘2021 Yılın Fotoğrafı Ödülü’ne layık görüldü. Hardship of Life (Hayatın Zorluğu) adlı fotoğrafıyla bacağını kaybetmiş bir baba ve hiç bir uzvu olmayan oğlu arasındaki duygusal anı yansıtan Aslan, fotoğraf karesi kadar hikayesiyle de ayrıca etkiledi.

163 ülkeden katılım gerçekleşen yarışmada fotoğrafının ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti ve Suriye sınırındaki Reyhanlı’da çektiği fotoğrafın hikayesini anlatan Mehmet Aslan, “Bu küçük çocuğun babası Münzir, Suriye’de çarşıda alış veriş yaparken düşen bombanın etkisiyle sağ bacağını kaybediyor. O sıralarda hamile olan eşi atılan sarin (sinir) gazını soluyor.  Dünyaya gelen Mustafa, sarin gazının etkisiyle hiç bir uzvu olmadan dünyaya gözlerini açıyor. Mustafa’nın gelecekte ne yazık ki henüz Türkiye’de bulunmayan özel elektronik protezlere ihtiyacı olacak” dedi.

TBMM’den tebrik

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop da, ödülden dolayı Mehmet Aslan’a yayınladığı tebrik mesajında, “ Sevginin üstesinden gelemeyeceği zorluk yoktur. Siena Uluslararası Fotoğrafçılık Ödüllerinde, Hatay-Reyhanlı’da çekilen “Hayatın Zorluğu” eseri “Yılın Fotoğrafı” seçilen Mehmet Aslan’ı kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın