İskenderun Körfezi’nde bir ilk

Yumurtalık ilçesinden başlayarak İskenderun’da sona eren 36 kilometre ile Türkiye’de yüzülen en uzun mesafe 1. İskenderun Körfezi Açık Deniz Yüzme Maratonu başarıyla tamamlandı.  Sabahın ilk ışıklarıyla Yumurtalık’tan yüzmeye başlayan sporcular Ümit Kemal Cengiz ve Emre Seven İskenderun Sahili’nde Türk bayrakları ve alkışlarla karşılandı.

Yaklaşık 38 kilometreyi 12 saat 47 dakikada tamamlayıp İskenderun sahiline çıkan sporculara parkur boyunca Sahil Güvenlik ekipleri eşlik etti.

Boğaziçi Olimpik Yüzme Spor Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, 36 kilometre olarak hesapladıkları parkurun 38 kilometre çıktığını belirterek, Türkiye kara sularında yüzülen en uzun mesafeyi ve ilk resmi yarışı tamamladıklarını ifade etti.

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel de maratonu her sene devam ettireceklerini belirterek, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Esma Gülay da bir ilki ilçelerinde yaşamanın kendileri için onur ve gurur verici olduğunu kaydederken, belediye olarak spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bir cevap yazın