Dualar 41. Fırka Belen Şehitler Abidesi’nden yükseldi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs davasını ve Kıbrıs Türk tarafının yeni siyasetini Türkiye’de anlatmak, Türk halkı ile gönül birliğini ve ilişkileri geliştirmek amacıyla Hatay’da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Belen Şehitler Abidesi Parkı’nda bulunan 41. Fırka Şehitliği’ni ziyaret etti.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’ün ev sahipliğinde Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Tatar, şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakılarak dualar etti.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, şehitler diyarı KKTC’den getirdiği sevgi saygıları iletti; Türk halkıyla gönül ve kardeşlik birlikteliğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, tüm şehitleri andığı konuşmasında, her şehit haberi aldıklarında yüreklerinde acı hissettiklerini ifade ederek, Kıbrıs Türk halkı adına burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Geleceğe şehitleri unutmadan, bölgedeki Türk varlığını ve devleti güçlendirerek emin adımlarla ilerleyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, gazilere minnet duygularını iletti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta mücadelenin Türkiye ile birlikte devam ettiğini ve bu bağların koparılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
 
Kıbrıs’ta bir antlaşmanın ancak eşit iki devlet temelinde olabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, birlik beraberlik içinde daha güçlü bir devlet olarak yola devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar’a konuşmasının ardından plaket takdim eden Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, 41. Fırka Belen Şehitler Abidesinde düzenlenen anma programına katılarak bizleri onurlandırdı. Şahsım ve vatandaşlarım adına KKTC Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’a, Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a, Hatay Milletvekilimiz Lütfi Kaşıkçı’ya ve gelen tüm misafirlerimize, teşekkürlerimi sunarım” derken, ayrıca Belen’de KKTC adına yapılan parkın tabelasını takdim etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra Vali Rahmi Doğan ve beraberindeki heyet ile birlikte Tarihi Affan Kahvesi ve Uzunçarşı’da esnaf ziyaretinde bulundu.
 
İskenderun’da da iş insanlarıyla bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Tatar, temaslarının ardından bu gece Adana üzerinden ülkeye dönecek.

Bir cevap yazın