Altınözü bugün bir başka güzel!

Hatay’ın zeytin diyarı Altınözü’nde bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ Atatürk Meydanı’ndan hasat alanına kortej yürüyüşü, temsili zeytin hasadı ve yeni zeytin fidelerinin toprakla buluşmasıyla start aldı. 

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir, Serkan Topal, Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ünlü şefler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Birbirimize daha yakınız

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Hatay´da bulunmaktan ve festivale katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Kıbrıs´ta egemen olmamız, sizlerle muhabbetimizin devam etmesi, İskenderun´dan Ege adalarına kadar 2000 kilometrekarelik Doğu Akdeniz´deki iş birliğimizin daha ileri seviyeye taşınması hepimizin temennisidir. Bu bakımdan Hataylı kardeşlerimizle aramızdaki ekonomik, ticari ve siyasi anlamda iletişimimizin güçlenmesi önemlidir. Biz artık birbirimize daha yakınız. Zeytini andığımız bugünde zeytinin bereketi, refahı, barışı içinde geleceğe hep birlikte yürümek benim hep arzu ettiğimiz bir durumdu” ifadelerini kullandı.


Ovanın bereketi var

Hatay Valisi Rahmi Doğan da Hatay´ın bir tarım ve sanayi kenti olduğunu ifade ederek, “Bizim yaklaşık 3 milyar dolarlık bir ihracatımız var. Bugün Amik Ovası´nda pamuk hasadı yapılırken, Hatay´ın kuzeyinde narenciye hasadı yapılırken, güneyinde bugün Altınözü´nde zeytin ve zeytinyağı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Büyük bir zeytin ağacı varlığımız ve üretimimiz var. Bunun tanıtımı için bunun ülke dışına ihracatı için yapılan çalışmalar var” dedi.

 Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise Altınözü’nün zeytini ve zeytinyağını tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, “Tüm hemşerilerimin hasat mevsiminin bereketli olmasını diliyorum” derken, festivale katılan herkese teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve beraberindeki protokol üyeleri ile beraber, festival alanında stantları gezdikten sonra, Vagon Cafe’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bir cevap yazın