Belen Geçidi, Karayolları gündeminde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, trafik yoğunluğunun beraberinde can kaybına da neden olan kazalara yol açtığı Belen Geçidi’ndeki yükü azaltmak amacıyla başlatılan etüt ve proje çalışmalarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını duyurdu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’nun Antakya – Belen Karayolu’nda yaşanan trafik sıkıntıları ve alternatif yol talebine yanıt veren bakanlık,  yolun programlarında olduğunu ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Etüt, Proje ve Çevre Dairesi Başkanlığı’ndan ATSO’ya gelen yanıtta, “İskenderun – Belen – Antakya ulaşımını sağlayan d817 Devlet yolunda artan trafik ve bu kesimde seyreden ağır tonajlı araçların frenlerinin patlaması sonucu oluşan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla mevcut devlet yoluna alternatif olması için otoyol yapılması konulu talebiniz incelenmiştir. Bu amaçla 2018 yılında uzunulğu yaklaşık 36 km. olan İskenderun – Hatay Otoyolu Etüt ve Proje çalışmaları Genel Müdürlüğümüzce başlatılmış olup, 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır” ifadeleri yeraldı.

Bir cevap yazın