Akademisyenler EXPO’da buluştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak ve Gastronomi Bölümü akademisyenleri ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü akademisyenleri EXPO 2021 Hatay’ın Antakya-Defne bölgesini ziyaret etti.

EXPO 2021 Hatay Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak ve EXPO Hatay yöneticilerinin öncülük ettiği ziyarette akademisyenler, 220 dönümlük arazi üzerinde devam eden çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu.

EXPO 2021 Hatay organizasyonunun Hatay’a önemli katkı sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Elvan Ocak, “Alanı keyifle gezdik. Çok güzel bir yer planlanmış. EXPO 2021’in şehre çok faydalı olacağını düşünüyorum. Türkiye için de inanılmaz bir tanıtım olacak. Bu organizasyon sayesinde farklı ülkeler ve şehirler Hatay’a gelecek. Burada yer almayı biz de çok isteriz. Hatay başlı başına farklı ve çok güzel turist çekebilecek noktada. Hatay’ın yemekleri de müthiş ve Hataylıların misafirperverlikleri çok güzel” dedi.

‘Hatay artık bizim de meselemiz’

Doç. Dr. Zafer Ceylan da alanı çok beğendiğini ifade ederek “Gerçekten büyülendik. Hatay artık bizim de meselemiz. Güzel ve dinamik bir yer oluşuyor. Sadece ulusal değil uluslararası duyguları da burada hissetmeye başladım. Burada olmaktan mutluyum. Desteğimiz ne ise sağlayacağız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın