YKS 2. ek tercihleri başladı

YKS 2. ek tercih için beklenen tarih geldi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2. ek tercih 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfası üzerinden yapılabilecek. 140 puanlar alanların yapabilecekleri tercihlerin yer alacağı 2. ek tercih kılavuzu yayınlandı. Gün içerisinde kılavuzun yayınlanmasıyla birlikte 140 puan alanlar için 2. ek tercih süreci başladı.

Bu yıla mahsus olmak üzere baraj puanının TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacak. ÖSYM tercih yapma hakkı bulunan öğrenciler için 2. ek tercih işlemlerinin bugün itibariyle başlayacağını duyurdu. Adaylar sonuç belgesine ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

2. EK TERCİH KILAVUZU

ÖSYM TARAFINDAN 2. EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

2021-YKS Yükseköğretim Programlarına İkinci Ek Yerleştirme Kılavuzu ÖSYM tarafından erişime açıldı. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.

Bir cevap yazın