Gastronomi üzerine kitap yazmak amacıyla Türkiye’yi gezen Dünya Şef Dernekleri Birliği üyeleri ziyaret ettikleri Hatay’da kente özgü yemekleri yapma fırsatı buldu.
Yazacakları kitap için veri toplamak amacıyla Hatay Gastronomi Evi’ni ziyaret eden şefler, Hatay’ın lezzetlerini deneyimleyerek yapım aşamalarına tanıklık etti. Gastronomi Evi aşçıları ile birlikte kente özgü ıspanak borani, firik pilavı, tepsi kebabını yapan lezzet tutkunu şefler, aynı zamanda Hatay’ı gezerek yemekleri fotoğrafladı. Gastronomi Evi’nin Hatay için önemli bir kazanım olduğunu belirten konuklar, ev sahipliği için Gastronomi Evi ailesine teşekkür ederken kadim tarihinin izlerini taşıyan Hatay lezzetlerine hayran kaldı.
Hatay’ı yemeğin ve mutfağın başkenti olarak nitelendiren Rus şefler, kentin önemli tarihi yerlerini ve Expo 2021’in yapılacağı alanı ziyaret etti.