Dünyanın bilim kahramanları Payas’tan

Payas STEM Yapay Zekâ Merkezi ‘116 PAYAS STEM’ WRO Takımı, Dünya Robot Olimpiyatları((World Robot Olympiad(WRO)’nda Türkiye üçüncüsü olarak, büyük bir başarıya imza attı.

Dünyanın her yerinden tüm öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini “düşündürücü ve eğitici robot turnuvaları ve aktiviteleri” düzenleyerek geliştiren, gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenen dünya olimpiyatlarında Açık Klasman Yıldızlar kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü kazanan 116 Payas Stem WRO takımında danışman öğretmenleri Birol Şen önderliğinde Ayşegül Karaaslan, Sude Nur Gülbaş ve Gülnaz Hazar yeraldı.

Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “2021 Dünya Robot Olimpiyatlarında PowerBots (The Future Of Energy) teması ile çocukların, gençlerin enerjiye nasıl baktıklarını, gelecekte enerjinin nasıl depolanacağı, nasıl aktarılacağı, nasıl kullanılacağı ile ilgili fikirlerine ve robotik çalışmalarına yer verilmiştir. Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 2021 WRO – Dünya Robot Olimpiyatlarına hazırlanan ‘116 PAYAS STEM’ WRO takımı Açık Klasman Yıldızlar kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü kazanmıştır. Takım öğrencilerimiz; Ayşegül Karaaslan, Sude Nur Gülbaş ve Gülnaz Hazar, danışman öğretmenleri Birol Şen’i ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz” denildi.

Bir cevap yazın