Başkan Savaş’ın EXPO endişesi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaklaşık 1 buçuk yıldır hazırlıkları devam eden EXPO’2021 Hatay’ın koronavirüs dolayısıyla sekteye uğramasından endişeli.  Bazı ülkelerde koronavirüs dolayısıyla giriş – çıkışlarda yaşanan sıkıntının 10 Aralık’ta dünyaya kapılarını açması planlanan EXPO’2021’e yansıyabileceğine dikkat çeken Başkan Savaş, konuyla ilgili ayrıntıları canlı yayın konuğu olduğu radyo programında paylaştı.

EXPO 2021’in ‘Hatay’ın Bayramı’ olacağını ifade eden Başkan Savaş, “Hatay’ın bayramına hazırlanıyoruz. Şu anda EXPO’nun Antakya bölgesi yüzde 97’si, İskenderun’un da yüzde 98’i bitmiş durumda. Ama Pandemi süreci bizi düşündürüyor. Ülkemizdeki günlük vaka sayısı 28 bin civarında ve bu ülkemiz için çok fazla. İnsanlar özgür bir şekilde bir yerden bir yere seyahat edemiyor. Böyle devam ederse açılışımızı istediğimiz gibi canlı şekilde yapamayabiliriz. Pandeminin minimum seviyeye inmesini ve herkesin kurallara uygun hareket etmesini bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı, yurt dışından birçok ülkeyi, EXPO yöneticilerini ve içerideki birçok dinamiği burada ağırlamak istiyoruz. Yaklaşık 1 buçuk yıldır buna hazırlanıyoruz. Her şeyi alnımızın akıyla yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın ekonomisine, şehrimizin turizm ve ticaretine katkı sunmak için EXPO’yu yapıyoruz. Suriye savaşı sonrası yaşadığımız sosyolojik, psikolojik ve ekonomik olumsuzlukları EXPO ile unutturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Lütfü Savaş, şehrin iki farklı bölgesindeki EXPO alanlarında kültürden tarihe, eğlenceden gastronomiye ve eğitimden botaniğe kadar birçok farklı konseptin bir arada olacağını belirtti.

Savaş’tan Hatay’a davet var!

Lütfü Savaş son olarak herkesi EXPO 2021 Hatay’a davet etti. Herkesin EXPO’da kendisi için bir şey bulacağını sözlerine ekleyen Savaş, yerli ve yabancı tüm misafirleri Türkiye’nin lezzet köşesi Hatay’a beklediklerini bir kez daha yineledi.

Bir cevap yazın