Hatay’da ‘Süreklilik’ rekoru!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıları geleceğe aktarmak için başlattığı restorasyon çalışmaları Tarihi Kentler Birliği (TKB)’nden ‘Süreklilik’ ödülü aldı.

HBB’nin Sokullu Sokak Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi ile Samandağ Hıdırbey Mahallesi’nde mülkiyetindeki bir tarihi yapının restorasyon projeleri YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda düzenlenen Tarihi Kentler Birliği(TKB) Koruma Özendirme Yarışması Ödül Töreni’nde ödüle layık görüldü.

Ödülü, HBB Başkanı Lütfü Savaş adına KUDEB Şube Müdürü Ratibe Buğrahan, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın elinden aldı.

Bugüne kadar UNESCO Gastronomi Evi ve EXPO Evi gibi birçok tarihi yapıyı restore ederek kente yeniden kazandıran HBB, süreklilik ödülü kazandığı projeyi taşıdığı stantla ÇEKÜL Vakfı iş birliği ve Tarihi Kentler Birliği’nin destekleri ile bu yıl 11. kez düzenlenen YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’na taşıdı.

Tarihsel yapılara işlevsellik kazandırma anlamında HBB, daha öncede Gali Konağı Restorasyon, Eski İngiliz Okulu Restorasyon Projesi, Samandağ’da Konut Restorasyon Projesi ile “Süreklilik Ödülü”ne,  layık görülmüştü.

Bir cevap yazın