Medeniyetler Korosu müziğin evrensel diliyle konuştu!

Expo2021’Hatay Lansman toplantısında sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu, farklı dillerde seslendirdiği her türkü ve ilahide Hatay’ın kardeşliğini, farklı inançların, dinlerin ve kültürlerin birlikte yaşama kültürünü ve hoşgörüsünü yansıttı. Üç semavi din, farklı mezhep, kültür ve meslekten kişilerin bir araya gelip müziğin evrensel diliyle konuştuğu koro en güzel eserlerini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve Hatay’ın her ilçesinden lansmana katılan vatandaşlar için seslendirdi.

Sunni bir ilahi ile ilk parçadan tüyleri diken diken eden koro, konserine Azerice – Ermenice ve Türkçe olarak seslendirdiği Sarı Gelin türküsüyle devam etti, finalde ise katılımcılarla  birlikte seslendirdiği ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısı ile Hatay’ın tüm renkleriyle çok güzel bir Türkiye tablosu çizdi.

Konsere anlattığı birbirinden anlamlı hikayelerle renk katan Koro Şefi Yılmaz Özfırat, yaptığı konuşmada Türkiye’deki güzellikleri dünyaya göstermeye ve yaymaya çalıştıklarını ifade ederek, bunun için ellerinden geleni yapamaya devam edeceklerini belirtti.

Antakya Medeniyetler Korosu 2007 yılında kurulmuş, 2008 yılında dernekleşerek faaliyetlerine devam etmektedir. Koromuz, bugüne kadar Dünyada 600’den fazla konser vererek erişilmesi güç bir rekora ulaşmıştır. Tek hedefi vardır; İster Hristiyan olsun, ister Müslüman olsun, ister Yahudi olsun hepimiz tek bir Allah’ın kuluyuz, bunu insanlara tekrar göstermektir.  Bu amaçla yola çıkan topluluğumuzda imamlar, papazlar, öğretmenler, hemşireler, her partiden siyasetçiler, avukatlar gibi farklı meslekten insanlar var. Hedefimiz; bir arada yaşama kültürünü tüm dünyaya göstermektir.. Bu Antakya’dan Hatay’dan yola çıkan aslında Türkiye’de var olan bu kardeşliği tekrar hatırlatmaktır” dedi.

https://twitter.com/i/status/1442458434574585864

Bir cevap yazın