Hatayspor’da kritik mağlubiyet!

Hatayspor, Süper Lig’in 7’nci haftasında konuk ettiği güçlü rakibi Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup oldu. İlk 6 haftalık süreçte sarı-lacivertli takımla aynı galibiyet, beraberlik, mağlubiyet ve puan sayıları bulunan Hatayspor, aldığı yenilgiyle puan tablosundaki dengeleri bozdu. Fenerbahçe, deplasmanda aldığı galibiyetle maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, son haftaların formda takımı Hatayspor ise 13 puanla 5’nci sıraya gerilerken, 4 maçlık galibiyet serisine de evinde son verdi.

Fenerbahçe’ye galibiyet getiren golleri 17’nci dakikada Rossi, 30’ncu dakikada Novak atarken, ev sahibi takımın tek golünü 70’nci dakikada Dylan Saint-Louis kaydetti.

Hatay Stadı’ndaki maçı Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanısıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, İşadamı Recep Atakaş ve çok sayıda sporsever izledi.

Goller:

17′ Sağ kanatta savunma arkasına sarkan Valencia, topla birlikte çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. İçeride boş pozisyonda olan Rossi şutunu attı ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Uruguaylı futbolcu Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

PENALTI beklentisi

25. dakikadaki Hatayspor atağında Kamil Ahmet’in ortasında Kim, altı pasta kaleci Altay’a doğru gelen topu uçan kafayla uzaklaştırmak istedi ancak eline çarpan top dışarı çıktı. Hataysporlular penaltı beklerken, hakem Bitigen VAR odasından gelen uyarı sonrasında oyunu köşe vuruşuyla başlattı.

30′ Fenerbahçe sağ köşeden Mert Hakan ile korner kullandı. Ceza sahasına gelen topa Valencia kafasını vurdu filelere gitmek üzere olan topa Novak dokundu ve sarı lacivertlileri 2-0 öne geçirdi.

70′ Kamil Ahmet topu kapıp ceza sahasının arkasında yer alan Saint-Louis’ye ortasını yaptı. Fransız oyuncu topu kontrol ettikten sonra Altay’ı mağlup ederek skoru 2-1’e getirdi.

Bir cevap yazın