Denizcilerden Büyük İskender Müzesi girişimi

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte restorasyonu tamamlanarak 96 yıl sonra hükümet konağı olarak düzenlen tarihi binaya taşınan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yönden, eski adliye binasının hükümet konağı olarak kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hükümet konağının yanısıra kent kültür turizmine katkı sağlayacak olan ‘Büyük İskender Müzesi’nin İskenderun’a kazandırılması için atılan adımları yakından takip ediyoruz.  Ayrıca Amanos tüneli projesi için yapılacak çalışmaların bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını da düşünüyoruz. Tüm bu çalışmalarda bizlere vereceğiniz destekler için teşekkür ederiz” dedi.

İMEAK DTO İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu da, İskenderun’un kültürel ve sosyal girişimlerine şube olarak her daim destek verdiklerini ve bundan sonraki projeleri de desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Kutlu, özellikle İskenderun’a “Büyük İskender Müzesi” kazandırılması için yapılacak girişimlerin de hem takipçisi hem destekçisi olacaklarının altını çizdi.

Bir cevap yazın