Hatay’da öğretmenler de İHA uçuracak!

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün DOĞAKA Teknik Destek Projesi kapsamında desteklenen ‘İnsansız Hava Aracı(İHA)1 Ticari İnsansız Hava Aracı Eğitimleri tamamlandı.

DOĞAKA’nın 2021 Yılı Mart-Nisan Dönemi Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “İHA1 Ticari İnsansız Hava Aracı Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi kapsamında Antakya, Defne, Kırıkhan, Altınözü İlçelerinde görev yapan farklı branşlardan seçilmiş 30 öğretmene İHA eğitimi verildi.

Hatay’daki okullarda görev yapan öğretmenlerin İHA alanında bilgi ve birikiminin oluşturulması, bu alanda kurumsal kapasitelerinin arttırılması ve okulların proje ve yarışmalara katılımının sağlanması amacıyla verilen 5 günlük eğitimler sayesinde,  ilimizdeki okullarda Drone alanına öğrencilerin yapacakları çalışmalara, projelere ve yarışmalara hazırlık alanında büyük katkılar sağlaması, öğrenci ve öğretmenlerin de yaratıcı fikirlerini ortaya koymalarına olanak sağlaması hedeflendi.

Öğretmenler için Hatay’da ilk kez İHA Eğitimi düzenlendiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko “Yapılan bu eğitim, günümüz teknolojik gelişmeleri göz önüne alındığında son derece büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz son yıllarda bu alanda çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu alana katkı sağlaması açısından proje kapsamındaki bu çalışmanın Hatay’a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim”  dedi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Bir cevap yazın