Yiğit gazilerimize selam olsun!

Millet olarak övünç kaynağımız olan kahraman gazilerimizi onurlandırmak ve onlara duyduğumuz minnet duygularımızı ifade edebilmek adına kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Hatay’da tören düzenlendi.

Antakya Atatürk Anıtı’nda Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam eden tören; Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Ramiz Bakır tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü ve “Gaziler Günü” kutlayan Vali Rahmi Doğan, “Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, vatanın dört bir yanında terör örgütlerine karşı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de tüm Türkiye’de verilen mücadeleyi iyi anlatmalı, bu aziz vatan uğrunda gösterilen fedakârlığı öğretmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Albay Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, kurum il müdürleri, askeri erkan ve gaziler katıldı.

Bir cevap yazın