KKTC Başbakanı’ndan İskenderun çıkarması

Bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere  İskenderun’a gelen KKTC Başbakanı Ersan Saner ve Başkonsolosu Zalihe Mendeli ile beraberindeki konuk heyet Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği’nde gazilerle buluştu.

İlk olarak İskenderun Limanı’na geçerek Limakport yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantıya katılan ve liman sahasını gezerek Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy’dan bilgiler alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner daha sonra Demir Çelik Fabrikasında inceleme yaptıktan sonra, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliğini ziyaret ederek gazilerin Gaziler Günü’nü kutladı. 

Kıbrıs gazilerini gördüğü için duygulandığını dile getiren Saner, Kıbrıs Türk halkının selam ve sevgilerini getirdiğini belirtirken, “Mavi Vatan’ dediğimiz ve şu an da dünyanın gözünün olmuş olduğu Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarımızı, Türk ulusunun hak ve çıkarları olarak kabul edip devam ettiğimizi de bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Saner, daha sonra gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve İskenderun sahilinde bulunan Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerinin isimlerinin bulunduğu anıtı ziyaret etti.

Bir cevap yazın