Hassa’da hizmet kervanı tam gaz

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hassa Öğretmenevi’nin açılış töreninin ardından, yapımı devam eden Hassa Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerinde Vali Doğan’a TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko, protokol üyeleri eşlik etti.

Hassa Derviş Paşa Mahallesinde yapımı tamamlanan Hassa Öğretmenevi’nin açılış töreni  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Hassa Öğretmenevi Müdürü Battal Arık, binanın öğretmenevinin ihtiyaçlarına ve hizmet alanlarına göre tasarlandığını belirterek, “Hassa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu binasının  Hassa Öğretmenevi bütçesiyle başlamış olup Milli Eğitim Bakanlığının ile Hatay Valiliğinin mali katkısı ve Hassa Belediyesinin bahçe düzenlemesi çalışmalarıyla bitirilmiştir. Bu eserin yapılması sürecinde maddi ve manevi katkıları olan Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a, sayın Milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş’e, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve YİKOB Mühendislerine, Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürlerimize ve binamız için özel çaba harcayan burada ismini sayamadığım tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hassa’ya çok güzel, ferah ve kaliteli bir öğretmenevi kazandırıldığını belirterek, “Buranın hikayesini bilmeyenler için kısaca anlatmak isterim, buradaki arkadaşlarımız Zeytindalı Harekatı için bir çalışma yaptılar, bölgedeki birlikler ve bizimle birlikte hareket eden unsurlar için bir yemek ihalesi yapılmıştı, bunu Hassa Öğretmenevi üstlendi ve başarılı bir şekilde de bunu gerçekleştirdi, karşılığında da belli bir miktar gelir sağladılar, bu kazanılan gelir normal şartlarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın havuzuna toplanıyor ve ihtiyaç dahilinde Türkiye’deki öğretmenevlerine harcanıyor. Ancak sayın Milletvekillerimizle yaptığımız istişare neticesinde bu gelirin Hassa’da hizmete dönüştürülmesi kararlaştırıldı ve bir öğretmenevi yapılmasına karar verildi. Ben emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum, önceki dönem Kaymakamımıza ve şuan görevi başında olan Kaymakamımız Ahmet beye, YİKOB’dan sorumlu Vali Yardımcısı Yusuf İzci’ye teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın Belediye Başkanımıza binamızın çevre düzenlemesindeki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hassa hükümet konağı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, yapılacağı yeri belirledik projesi çizilecek ve en kısa süre içerisinde yapımına başlayacağız. Hastanemizin inşası devam etmekte, yüzde 60 seviyesine gelmiş durumda en kısa süre içerisinde de tamamlanacak. Ben tekrar emeği geçen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum, herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Tören, Vali Doğan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve Öğretmenevi binasının gezilmesi ile son buldu. Törenden sonra Vali Doğan ve beraberindeki heyet Hassa Devlet Hastanesi’ni inceledi.

Bir cevap yazın