Bu iş gerçekten uzadı!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Hassa artık Hassa Tüneli’nin sözünü değil, kendisini görmek istiyor. Bu iş çok uzadı” dedi.

Hassa Öğretmenevi’nin açılış töreninde konuşan Milletvekili Yayman, Hassa Tüneli projesinin tamamlandığını ve sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına kaldığını belirtirken, projenin sadece Hassa’yı değil, bölgeyi etkileyeceğine dikkat çekti.

Tünel için Cumhurbaşkanı kararnamesi bekleniyor

Hassa Tüneli ile ilgili artık netice alınması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Yayman,  “Hassa’mız için bugün güzel bir gün, çok şükür Rabbime 1 yıl gibi kısa bir sürede bu 5 yıldızlı otel konforundaki öğretmenevimiz tamamlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Büyüklerimiz demiş ki “Marifet iltifata tabi” kim bu memlekette bir taşı, bir taşın üzerine koyarsa biz onu omuzumuzda, başımızda taşımaya razıyız. Bugün Hassa’mız için çok önemli olan bir ihtiyacı sağlamış bulunmaktayız. Hassa’mız, Hatay’ın en stratejik ilçelerinden bir tanesi. Hassalılar bir müjdeyi duymak istiyorlar, sayın Valim, sayın Başkanım, çok değerli Belediye Başkanlarım, Hassa artık Hassa Tüneli’nin sözünü değil kendisini görmek istiyorlar artık bu iş çok uzadı, bununla ilgili netice almak istiyoruz. Tabi Hassa’da hükümetimizin yatırımları devam ediyor. Devlet Hastanemizin inşası devam ediyor, sayın Valimiz’den de sözünü alacağız, Hassa’ya bir hükümet konağı yapılmasını da istiyoruz. Hassa Tünelimizin projesi tamamlandı, sadece sayın Cumhurbaşkanımızın bir kararnameyle, imza atması gerekmekte. Değerli Hassalılar, ifade etmek isterim ki mesele Vatan meselesi, Bayrak meselesi, Türkiye meselesi hepimizin sahip çıkması lazım, Hassa’nın, Hatay’ın, Türkiye’nin meselesi de ne siyasetçilerin, ne valilerin, ne de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın omuzunda değil, hepimizin omuzunda, hepimizin elini taşın altına koyması lazım. Değerli Valim zatı alinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir kez daha hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“Bu yıl içerisinde tünelin temeli atılacak”

Hassa Tüneli’nin sadece Hassa’ya  ve Hatay’a değil, Gaziantep’e, Kilis’e, Maraş’a Türkiye’nin tamamına hizmet edecek çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Hatay Valisi Rahmi Doğan da, “Söz konusu tünel, hem ekonomik değeri olan, hem bölgeye, ülkeye ciddi katkısı olacak bir yatırım ve sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, inşallah bu yıl içerisinde tünelin temelini atmayı Rabbim bizlere nasip eder” dedi.

Bir cevap yazın