İskenderun Polisi her yerde!

İskenderun’da kaçakçılık ve uyuşturucu olaylarına yönelik geniş güvenlik önlemleri alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) ve Narkotik Suçlarla Mücadele(NSM) ve  Grup Amirliği ilçede adeta kuş uçurtmuyor. Yol uygulamaları ve denetimin yanısırı ihbarları da değerlendiren ekipler 5 ayrı operasyonda akıllı telefon ve çeşitli uyuşturucu maddelerde birlikte 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

KOM geçit vermiyor

İskenderun Kom Grup Amirliği ekipleri Modernevler Mahallesi’nde durdurdukları 31 plakalı araçta yapılan aramada 460 bin adet gümrük kaçağı makaron ele geçirirken, M.E. isimli şüpheliyi yakalayarak adli işlem başlattı.

Kaçakçılık suçları kapsamında yapmış oldukları çalışmada şüphelenilerek durdurulan H.G ve C.G isimli şahısların yapılan üst aramasında 20 Adet gümrük kaçağı akıllı cep telefonu ele geçiren KOM ekipleri, iki kişiyi gözaltına aldı.

S.A.A.A isimli şahsın işyeri ve ikametinde yapılan aramada ise 680 paket gümrük kaçağı sigara, 3000 adet boş makaron ele geçiriren KOM ekipleri, S.A.A.A isimli şahıs hakkında adli işlem gerçekleştirdi.

Narkotik ekipler hep sahada

İskenderun NSM Grup Amirliği ekipleri ise, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ve satışına yönelik yapılan 2 ayrı operasyonda,  5 kişiyi gözaltına aldı.  A. A. isimli şahsın ikamet adresinde ve adreste bulunan H. D. isimli şahsın yapılan üst aramasında 78 gram Sentetik Kannabinoid, 1 gram Metamfetamin, 3 adet Captagon, 350 gram Sentetik Kannabinoid üretiminde kullanılan AMG maddesi ele geçiren ekipler, K. A. isimli şahsın ikamet adresinde ve adreste bulunan T. Ç.A. ile S.A. isimli şahısların üst aramasında 473 gram Sentetik Kannabinoid,  136 gram Sentetik Kannabinoid üretiminde kullanılan AMG maddesi ele geçirdi.  

H.D. isimli şahsa TCK 191. maddeden, A.A. isimli şahsa TCK 188. maddeden işlem yapılarak gözaltına alınırken, T.Ç.A. ve S.A.  isimli şahıslara TCK 191. maddeden, K.A. isimli şahsa TCK 188. maddeden adli işlem yapılarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bir cevap yazın