Acı biberden tatlı haber!

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Medeniyetler şehri Hatay’a sekizinci tescilli ürün olarak Samandağ Biberi’ne Coğrafi İşaret aldı. Hatay’ın lezzetlerini ve yöresel ürünlerini markalaştırmaya devam eden ATSO, 2005 yılından bu yana Hatay ile özdeşleşen Antakya Künefesi, Antakya Sürk’ü (Çökeleği), Antakya Küflü  Sürk’ü(Çökeleği), Antakya Kağıt Kebabı, Antakya Tuzlu Yoğurdu, Samandağ Ney-İ ve Antakya Carra Peyniri’nin ardından Samandağ Biberi ile 8 ürünün Coğrafi işaretini oda adına tescilledi.

Şifa deposu olarak bilinen Samandağ Biberi’nin yüksek lif içeriği ve antioksidan içeriğinin yanısıra çok acı olmasıyla yoğun ilgi gördüğünü söyleyen ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “Binbir derde deva Samandağ biberimizin tescilini aldık. 3 bin 200 dekarlik alanda 6-7 bin ton arasinda üretilen bir mahsulden bahsediyoruz, bu yeterli değil, özellikle tarım teknolojilerini kullanarak çeşitli konularda destekleyerek bu 6-7 bin tonu 10-15 bin tonlara çıkarmamız lazım. Şimdi ki hedefimiz; biberimizin daha fazla alanda yetişmesini sağlayarak, bu ürünü sadece yurtiçinde değil uluslararası alanlara da pazarlamak” dedi.

Bir cevap yazın