Şehrin yeni buluşma noktası; İskenderun Kaymakamlığı

Ak Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte hizmet istişaresinde biraraya geldi. Yapılan fikir alışverişinin ardından Başkan Tosyalı ve milletvekilleri, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’i ziyaret ederek, yeni kaymakamlık binasının hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Binanın eski ve yeni halini değerlendiren Kaymakam Yönden ve konukları, daha sonra Ahilik Haftası dolayısı ile HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, HESOB Yönetimi ve İskenderun’da faaliyet gösteren Oda Başkanlarıyla biraraya geldi.

Esnafın Ahilik Haftası’nı kutlayan Kaymakam Yönden, ahilik kültürünün ve felsefesinin toplumsal hayatın ortak paydası olan insanı esas aldığına dikkat çekti. Türkiye’de yılın ahisi seçilen İskenderunlu heykel ve rölyef ustası Behzat Böke’yi tebrik eden Kaymakam Yönden,  “Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik; iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Esnaf ve sanatkârlar başta olmak üzere tüm halkımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en içten dileklerimle kutluyor, ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini canı gönülden temenni ediyorum” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, daha sonra HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, HESOB Yönetimi ve İskenderun’da faaliyet gösteren Oda Başkanlarını makamında ağırladı.

Bir cevap yazın