Behzat Usta, Ahiliğin mayasını İskenderun’dan Türkiye’ye yaydı!

İskenderun’da 53 yıldır ahşabı elinde sanata dönüştüren ve 2021 Ahi Evran Yılı çerçevesinde Türkiye’de yılın ahisi seçilen ahşap oymacılığı, heykel ve rölyef ustası Behzat Böke, kendisine ahilik kaftanı giydiren Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkür etti. Çok zor ve titizlik gerektiren mesleğine büyük bir aşkla bağlı olan Devlet sanatçısı ünvanlı Böke, Türkiye’nin Ahisi seçilmekten duyduğu mutluluğu da paylaştı.

2021 yılı Türkiye’nin Ahisi olarak seçilen Behzat Böke, sanatının inceliklerini geleceğe aktarmak için de çabaladığını belirtirken, “53 yıldır ben bu işle uğraşıyorum, 8 yaşında başladım. 100’ün üzerinde çırak yetiştirdim, Türkiye çapında 4 adet ödül aldım, “Devlet Sanatçısı” unvanım var, açık ceza evinde mahkûm ve engelli arkadaşlar yetiştirdim. Sayın Valimize, böylesine önemli ve anlamlı günde bizleri kabul etiği için ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Behzat Böke’nin Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ahisi seçilmesinin Habib-i Neccar diyarı Hatay’ı gururlandırdığını belirten Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Öncelikle Ahilik Haftanızı kutluyor, tebrik ediyor, işlerinizde hayırlı kazançlar, bereketli bol kazançlar diliyorum. Esnaf alın teriyle kazanır ve üretir, evine helal rızık götürür. Bizim geleneğimize, göreneğimize göre böyledir. Ecdad bu toprakları bize emanet etmiştir. Bu topraklarda ilelebet kalabilmek için üretim yapmak, tesis kurmak ve ekonomik olarak güçlü olmak lazım. Bu hafta özel bir hafta, Türkiye ahisinin de ilimizden seçilmiş olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Rabbim sağlık, sıhhat içerisinde nice yıllar çalışmayı, üretmeyi nasip etsin. Hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın