‘Medeniyetler Bahçesi’nde ilk Medeniyetler konseri

10 Aralık’ta “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla tüm dünyaya merhaba diyecek olan EXPO 2021 Hatay, kapılarını Antakya Medeniyetler Korosu’nun muhteşem konseriyle açtı.

Binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayacak olan iki fuar alanında hazırlıklar devam ederken, EXPO’nun Defne Fuar Alanı’ndaki ilk etkinliği barış ve kardeşliği seslendirdiği ilahiler ve türlülerin ritmiyle yayan Antakya Medeniyetler Korosu’nun konseriyle gerçekleşti.

Tüm dünya tarafından beğenilen ve saygı gören koro, eşsiz eserlerini 1.Hatay İç Hastalıkları Günleri çerçevesinde EXPO Amfi Tiyatro’da seslendirdi.

Onlarca doktor ve yüzlerce vatandaşın katıldığı konserde, Koro şefi Yılmaz Özfırat’ın anlattığı hikayeler ve koro üyelerinin söylediği ezgiler, dünya barışına katkı sağlaması için de yapılan EXPO’nun amacıyla bire bir örtüşmesi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Konserin düzenlenmesinde büyük pay sahibi olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, EXPO alanının böyle bir konserle açılmasının mutluluk verici olduğunu belirtirken, “Tıp eğitimi biraz daha toplum tabanlı evrilmeye başladı. Zaten içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de görüyorsunuz bulaşıcı hastalıklar da dahil artık toplum tabanlı birşeyler yapmamız gerekiyor. O nedenle tıp fakültesi ve diğer fakültelerin toplumla bir arada olması, bilimle bağdaştırması çok önemli. Bu konserde de sadece tıp camiasından hekimler yok, toplumun tüm kesimlerinden insanlar var” dedi. Nazan Savaş verdikleri anlamlı konser dolayısıyla koro üyelerine çiçek hediye etti.

Medeniyetler Korosu’nun şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşayan katılımcılar ise EXPO alanından etkilendiklerini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın