Karaağaç’ın ‘Profesör’ gururu

Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Yürek, başarılı çalışmaları sonrasında profesör oldu. 1977 yılında Karaağaç’ta doğan Hasan Yürek akademik çalışmalarının yanısıra mükemmel kişiliğiyle de üniversitenin en sevilen öğretim üyelerinden biri olarak gurur tablosuna adını yazdırdı.

Akademik kariyeri ve kitaplarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Hasan Yürek, Türk Eğitim Tarihine de adını gururla yazdıran bir akademisyen.

Karaağaç’ı gururla temsil eden Prof. Dr. Hasan Yürek’in bu başarısı memleketinde de takdir edildi ve alkışlandı.

Kimdir?

1977 yılında Karaağaç’ta doğdu. Hatun Köyü İlkokulu’nu bitirdikten sonra Beş Temmuz Ortaokulu’nun ardından liseyi de İskenderun Lisesi’nde tamamladı. 1996-2000 yılları arasında Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Gülek Atatürk İlköğretim Okulunda iki yıl Türkçe Öğretmenliği yaptı. 2001’de mezun olduğu Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde yüksek lisansa başladı ve aynı zamanda bu bölümde 2002’de araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisansı burada tamamladıktan sonra 2005-2009 yılları arasında doktora eğitimimi Gazi Üniversitesi’nde aldı. Doktoradan sonra tekrar Mersin Üniversitesine döndü. Önce öğretim görevlisi sonra yardımcı doçent doktor olarak çalıştığı üniversitede doçent doktor olarak akademik ve mesleki hayatına devam ederken 8 Eylül 2021 tarihinde profesör olmaya hak kazandı.

Bir cevap yazın