CHP’nin doğum günü coşkusu iktidarı müjdeledi!

9 Eylül 1923 yılında kurulan ve 98 yaşına giren Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü İskenderun’da coşkulu bir geceyle kutlandı. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ev sahipliğinde İsa Taş Paradise Kır bahçesinde düzenlenen geceye CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Pamiz Parlar, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Milletvekilleri, CHP’li ilçe belediye başkanları, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, eski milletvekilleri ve bakanlar, eski ve yeni belediye meclis üyeleri, milletvekili aday adayları, işadamları, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. 2023’te İskenderun’dan iktidara mesajı veren CHP’lilerin doğum günü pastasını 10’ncu yıl marşı eşliğinde Türk bayraklarını sallayarak büyük bir coşkuyla kestiği gecede coşku İzmir Marşı’yla daha da taçlandı.

Gecede kısa bir konuşma yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, edebiyete intikal eden partilileri ve yol arkadaşları Yusuf Gökay, Bülent Gürün, Celal Kılınç, Ziya Çelikdemir, İbrahim Doğan, Fahrettin Kurt, Zekeriya Oktay, Hayri Karakuş, Kamil Yılmaz, Sıraç Şimşek, Okan Avcar ve Mehmet Selçuk’u anarak, vefat edenlere Allah’tan rahmet, CHP Ailesi’ne de başsağlığı diledi.

9 Eylül’ün Türkiye’nin partisi CHP’nin bayramı olduğunu ifade eden Mansuroğlu, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘İki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, biri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dediği CHP’nin bugün kuruluş yıldönümü. 98 yıl önce, bağımsızlık aşkı ve heyecanıyla yola çıkan aziz milletimizin yaşadığı o heyecan hala yüreğimizde yaşıyor. Korona belasının ülkemizi esir almasına rağmen, yaptığımız çalışmalarla satın aldığımız iktidar otobüsü bu süreçte hız aldı. Bu otobüste herkese yer var. Bu gece buradaki görüntü Türkiye’nin aydınlık görüntüsünü müjdeliyor bizlere. Ben hepinizin yüzlerinde gözlerine iktidarı görüyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kuruluş yıldönümümüz, bayramımız kutlu olsun” derken, 9 Eylül’ün İzmir’in de kurtuluş yıldönümü olduğunu belirterek, İzmir’e selam gönderdi.

CHP’den ayrılarak parti kuran siyasilere de göndermeler yapan Mansuroğlu, “Kişisel hırsları için partimizi terk edip yeni maceralara yelken açan arkadaşlara, özellikle Sayın İnce’ye  sesleniyorum; Sizin bu yaptığınız sadece ve sadece değirmene su taşır. Bu partide genel başkanlığı yapmak, milletvekili olmak herkesin harcı değil” dedi.

Bir cevap yazın