Hüseyin Yayman’dan ‘Mileyha’ müjdesi

Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) Genel Müdürü İsmail Üzmez’i ziyaret eden TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ’da bulunan ve 282 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Mileyha Kuş Cenneti’nin sulak alan ilan edildiğini bizzat duyurdu.

Son günlerde çevre tahribatıyla yoğun olarak gündeme gelen Samandağ Mileyha Alanı’nın 1 Eylül itibariyle sulak alan edildiği müjdesini Genel Müdür Üzmez’den alan Milletvekili Yayman, verdiği müjdeyle Samandağlılar başta olmak üzere tüm doğaseverlerin yüreğine su serpti.

‘Yönetim planı yapılacak’

Gerçekleşen ziyarette Mielletvekili Hüseyin Yayman’ın Mileyha ile ilgili ısrarlı mücadelesine dikkat çeken Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, “Geçtiğimiz günlerde olumsuz haberlerle gündeme gelen ve tabiat severleri ayağa kaldıran Mileyha’da müjdeli bir haberimiz var. 1 Eylül 2021 tarihli kararla Mileyhayı sulak alan ilan ettik.  Şimdi artık kolları sıvayıp yönetim planı yapacağız. Mileyha’nın sulak alan ilan edilmesini en başından beri ısrarla takip eden Hatay vekili Hüseyin Yayman’a ve tüm tabiat severlere teşekkür ederim. Yayman’ın tabiat adına yaptıkları herkese örnek olmalıdır” dedi.

Talana son

Mileyha’nın Manyas Kuş Cenneti kadar etkileyici bir alan olduğunu ifade eden Yayman, “Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü yer olan Mileyha Kuş Cenneti dediğimiz yer tabiat adına kalan son parçadır. Sahip çıkılmasa burası da yok olup gidecek ve betona teslim olacaktı. Mileyha göçmen kuşların göç yolu üzerinde olan eşsiz bir tabiat harikası. Mileyha’da tam 282 farklı kuş türü kayıt altına alınmış. Bu inanılmaz bir sayı. Mileyha’nın bu kadar kuş türüne ev sahipliği yapması dahi buranın ne kadar önemli bir lokasyon olduğunu ortaya koyuyor. Bu karar Hatay’ımıza hayırlı olsun. Mileyha’yı koruduğumuzda en az Manyas Kuş Cenneti kadar etkileyici olabilecek bir alan. Mileyhayı sulak alan ilan ettiğimiz için gurur duyuyoruz” dedi.

HBB’yi Mileyha için göreve davet etti

Bu güzel karar İçin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez ve DKMP Adana Bölge Müdürlüğü ile emeği geçen isimsiz kahramanlara teşekkür eden Yayman, “Ayrıca bu konuda yaptığı yayınlarla farkındalık oluşturan Emin Yoğurtçuoğlu ve onun şahsında tüm doğa severlere teşekkür ederiz. Onların gayreti ve çabası çok önemlidir. Samandağlı doğa severlere ayrıca teşekkür ederiz. Buraya Hendek kazıldığında hemen gelerek olayın vahametini bizzat yerinde gördük. Burada biz bir söz verdik. Mileyha’nın aç gözlüler tarafından talan edilmesine izin vermeyeceğiz ve Mileyha’yı koruma altına alacağız dedik. Çok şükür sözümüzü tutmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şimdi artık asıl görevimiz başlıyor. Mileyha sulak alan ilan edildikten sonra yönetim planı yapılarak buraya harfiyat ve moloz dökülmesine, inşaat yapılmasına ve değişik şekillerde talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Hatay Büyükşehir belediyesini göreve davet ediyorum. Mileyhanın korunması tabela asarak olmaz. Buraya harfiyat ve moloz dökülmesine artık son verilmesi gerekiyor. Bu görev Hatay Büyükşehir Belediyesi’nindir.. Doğa severlerin konuyu yakından takip etmesini rica ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın