Zafer coşkusu Hatay’ı buluşturdu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon ilin bütün dinamiklerini bir araya getirdi. Vali Doğan, Valilik bahçesinde konuklarını kapıda karşılarken, törene katılanlar muhteşem resepsiyonla Hatay’da Zafer Bayramı coşkusunu had safhaya taşıdı.

İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğretmenlerinin müzik dinletisi ile renklenen geceye Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Serkan Topal, İsmet Tokdemir ve Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcıları, bazı ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, iş insanları, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda temsilcileri, dini kanaat önderleri, askerî ve mülki erkân, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Gecede yaptığı konuşmada, Ağustos ayının Türk milletinin zaferler ayı olduğunu söyleyen Hatay Valisi Rahmi Doğan, “30 Ağustos Zafer Bayramı milletin makûs kaderini değiştirdiği, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyen, aziz milletimizin milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağı gündür. 1071 Malazgirt Zaferiyle milletimize sinesini açmış bu topraklara sonsuza kadar vatan mührünü vurduğumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Tarihe baktığımızda çok büyük zaferlere imza atmış bir milletin evlatlarıyız. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ecdadı tekrar saygıyla, hürmetle, minnetle yad etmek istiyoruz. Bundan tam 100 yıl önce, belki bir nesil sonrasına denk gelse, bizlere denk gelecek bir mücadele. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, ecdat o yokluk döneminde bu milleti tekrar şaha kaldırabilmek, ülkeyi tekrar işgalden kurtarabilmek, genç bir cumhuriyeti inşa edebilmek adına büyük bir gayret göstermişler, fedakarlık yapmışlar ve Türkiye Cumhuriyeti devletini kurarak da bu başarıyı şahlandırmışlar, taçlandırmışlardır. Bize düşen, bu genç Türkiye Cumhuriyeti devletini bu topraklarda ilelebet payidar kılmaktır” dedi.

Bir cevap yazın