Hatay Ata’nın izinde, Ata’nın gölgesinde…

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla tarihi taş binada düzenlediği ışık ve lazer gösterisiyle bağımsızlık mücadelesini belleklere ve yüreklere nakşetti.

Belediyenin tarihi taş binasına, zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün unutulmaz fotoğrafları ve zaferin nasıl kazanıldığının görsellerinin yansıtıldığı gösteriyi ilgiyle izleyen Hataylılar, “ATA’mızdan kalan bağımsızlık meşalesini sonsuza dek söndürmeyeceğiz” mesajı verdi.

Slayt gösterisini Milletvekili İsmet Tokdemir ve eşi Nazan Savaş ile birlikte izleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  yaptığı kısa konuşmada, “Türk milletimizin yeniden doğuşunun destanı 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Biz Hataylılar esareti de bağımsızlığı da çok iyi biliriz. Ülkemizin ve şehrimizin bağımsızlığını borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımız uğruna mücadele eden ve bu uğurda can veren ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

İskenderun’da zafer yürüyüşü

Hatay Büyükşehir Belediyesinin bir başka unutulmaz etkinliği de İskenderun’da gerçekleşti. HBB araçlarından oluşan kortej İskenderun caddelerini renklendirdi. Kortej sonrası Atatürk anıt alanından başlayan ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği zafer yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte vatandaşların 300 metre uzunluğunda Atatürk posteri ve Türk bayraklarını taşıması 30 Ağustos’un coşkusuna bir kat daha anlam kazandırdı. HBB’nin araç kortejine ve zafer yürüyüşüne ev ve iş yerlerinde bulunan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Bir cevap yazın