Zaferlerin şehri Hatay!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’da başlattığı İstiklal Mücadelesi’nin 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmasının 99. Yıldönümü Hatay’da törenle kutlandı.

Antakya Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunulması ile başlayan törende, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin aziz hatırası için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını okudu.

Verilen destansı mücadelenin Türk milletinin kaderini değiştirdiğini ifade eden Vali Doğan, “30 Ağustos Zaferini büyük yapan, dünya savaşından büyük kayıplarla çıkmış, işgale uğramış ve toprakları paylaşılarak tarihten silinmeye çalışılan milletimizin, büyük önder Atatürk’ün üstün komutanlık yeteneği ile ordumuzun kahramanlığı ve cesaretiyle verdiği olağanüstü mücadelesidir. Türk milleti 30 Ağustos zaferi ile insanca yaşamanın ancak bağımsız ve egemen bir devlet olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini vermiş ve bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Çanakkale’yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, bu ruh ve anlayış etrafında bütünleşen milletimiz, bugün de bağımsızlığına yönelen her türlü saldırıyı canı pahasına bertaraf etmeyi başarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük zaferin yıl dönümünde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Anıt Şeref Defteri’ni de imzalayan Vali Doğan, daha sonra Valilik makamında Garnizon Komutanı P. Alb. Tayfun Çağan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Hatay Valiliği tarafından organize edilen törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Bir cevap yazın