Mesleki eğitim kurslarıyla toprağın bereketi birleşti!

AB tarafından desteklenen ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) işbirliği ile Hatay’da yürütülen proje kapsamında Yayladağı’nda açılan Çilek Yetiştiriciliği kursunun dönem sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, FAO Türkiye Sorumlusu Ayşegül Selışık, Yayladağı Kaymakamı Muhammed Sait Baytok, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu ve ilgili yetkililer katıldı.

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, “Proje kapsamında düzenlediğimiz Mesleki eğitim kurslarımızda Ambalajlama ve Paketleme, Çilek Yetiştiriciliği, Sebze Yetiştiriciliği, Sürü Yönetimi Elemanı ve Zeytin Yetiştiriciliği yer almaktadır. Şimdiye kadar 7 mesleki eğitim kursu tamamlandı ve bu kurslarda toplam 175 kursiyer eğitildi. Ayrıca bu kursiyerlerimizin 43’ü erkek, 132’si kadın kursiyerdir. Eylül ayı itibariyle Sürü yönetimi, Mantar ve Zeytin yetiştiriciliği kurslarımız açılacak. Ayrıca Uygulamalı Çiftçi Tarla Okulu kapsamında çilek, zeytin ve pamuk yetiştiriciliği kursları olmak üzere 3 tane kurs tamamlandı. Zeytin yetiştiriciliği ve pamuk yetiştiriciliği tarla okullarının 2. Yılı devam etmektedir. Yayladağı’nda ise 2 adet çilek yetiştiriciliği konusunda mesleki eğitim kursu ile 50 kadın kursiyerimiz eğitim almıştır” dedi.

Çilek yetiştiriciliği kursunun dönem sonu değerlendirme toplantısı, düzenlenen törende kursiyerlere verilen çeşitli hediyelerle tamamlandı.

Bir cevap yazın