Kaymakam Yönden, sanal gerçeklik gözlüğü taktı!

Avrupa Birliği ve T.C. tarafından finanse edilen İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi(IOHS) Hibe Programı Güvenli İş Güvenli Gelecek Projesi kapsamında işverenler, çalışan temsilcileri ve iş güvenliği uzmanlarına yönelik İSG Kurul Üyesi Eğitimleri İTSO’da düzenlendi.

Kaymakamlığın uhdesinde, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  ve  İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinesi İskenderun Ticaret  ve  Sanayi  Odası  [İTSO] ve İskenderun  Organize  Sanayi  Bölge Müdürlüğü ile  Özçelik-İş  Sendikası  İskenderun Şubesi’nin işbirliğiyle yürütülmekte olan “Güvenli İş Güvenli Gelecek Projesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Toplantısı’na Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı, Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, Proje Koordinatörü Kerem Deveci ve işletme temsilcileri katıldı.

Toplantıda, İşçi  Sağlığı  ve  İş  Güvenliği  kapsamında öne çıkan sosyal, ekonomik  ve  teknik etkenler ile  iş  kazaları  ve  meslek  hastalıkları, çalışma ortamında alınması  gereken  önleyici  tedbirler ve bu  konularda  yapılan  çalışmalar  ele alınırken, Sanal Gerçeklik Gözlüğü de tanıtıldı.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım katılımcılara okulda yürütülen diğer üretimi devam eden Ar-Ge projeleri hakkında bilgi verdi. İki gün sürecek olan eğitimde eğitim görevlisi olarak İSTE Öğretim Üyesi Mehmet Hakan DEMİR yer aldı.

Bir cevap yazın