Hatay – Osmaniye elektrik iletim hattıyla bağlanacak!

Hatay ve Osmaniye illeri, Erzin, Merkez ve Toprakkale ilçelerinde, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Erzin -Polateli Elektrik Enerjisi İletim Hattı Gaziantep 2 Erzin (yeni+yenileme kısmı) projesinin ÇED raporu onaylandı.

Hatay, Osmaniye illeri Erzin,  Merkez,  Toprakkale Mevkii’nde Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “380 Kv Erzin 380- Polateli 380 Elektrik Enerjisi İletim Hattı Gaziantep 2 Erzin (Yeni +Yenileme Kısmı)” projesi hakkında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Söz konusu proje hakkında ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi gereğince Bakanlık “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verdi.

Söz konusu proje ile ilgili olarak yol boyu, karayolu kamulaştırma sahaları dışından yasal çekme mesafeleri göz önüne alınarak uygulanacak enerji nakil hattı ve yeraltı kablosu hattının karayoluna olan asgari yatay ve düşey mesafelerinin belirlenmesinde kamulaştırma sınırına yakın olan direk yerlerini Resmi Gazetede yayınlanan Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin 1. Maddesinde yer alan “NOT: ENH direkleri karayolu veya demiryolu istimlak ve/veya mülkiyet sınırının dışında olmalıdır…” hükmü gereğince projede direklerin mevcut ve proje çalışmaları devam eden yol hatlarının kamulaştırma sınırları içerisinde olmayacak şekilde planlanacak ve tüm direk yerleri ve hatlar ile ilgili olarak Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği hava hattı iletkenlerinin en büyük salgı durumunda üzerinden geçtikleri yerlere olan en küçük düşey uzaklıkları ve elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinin civarındaki tesislere olan en küçük yaklaşım mesafelerine uyulacağı, söz konusu hatta direklerin devrilmesi, tel kopması vb. gibi olumsuzlukların meydana gelmesi durumunda ortaya çıkabilecek her türlü zarar, ziyan, hasar ve onarım giderlerinin Karayolları 5. Bölge Müd. ile yapılacak protokol ile TEİAŞ tarafından karşılanacağı belirtildi.

Bir cevap yazın