Musa Sarı’nın Arsuz’a imzası TRT’de

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın ilçeye imzasını attığı en önemli projesi ‘Rhosus Antik Kenti Sokak Sağlıklaştırma Projesi” TRT Haber Kalkınma Ajandası Programı’nda tanıtıldı.

Doğaka’nın desteğiyle 18 ayda tamamlanan ve yerli ve yabancı ziyaretçilerde ilçenin tarihi dokusuyla hayranlık uyandıran proje TRT ekranlarına yine DOĞAKA’nın desteğiyle taşındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çekimleri yürütülen TRT HABER Kalkınma Ajandası Programında “Rhosus Antik Kenti Sokak Sağlıklaştırma Projesi”ni tanıtan DOĞAKA Program Yönetimi Birim Başkanı Oğuz Alibekiroğlu, projenin yanısıra Arsuz’daki çok kültürlü kardeşçe yaşamı da anlattı.

Bu projenin kültür turizminde yeni destinasyonların oluşmasına katkı sunacağını ifade eden Alibekiroğlu, “Söz konusu projeyle Arsuz ilçe merkezindeki en eski yerleşim yeri olan Uluçınar Mahallesi’nde bulunan toplam uzunlukları 1400 metreyi bulan, Deniz ve Akdeniz Caddeleri ile Çınar, Çakır ve Kilise sokakları ve bu mahallelerde bulunan tescilli veya tescilsiz 45 yapıya ve sokak elemanlarına müdahale edilerek buralar özgün dokusuna kavuşturmuş ve medeniyetlerin beşiği Arsuz ilçesi 7’den 70’e misafirlerin durak noktası haline dönüşmüştür. Rhosus Antik Kenti ile Arsuz’da yapılan çalışmalar, Samandağ ilçesinin kültür ve medeniyet varlıkları ve Hatay Valiliği tarafından yapılan Arsuz – Samandağ sahil yolu bir bütün olarak değerlendirildiğinde kültür turizm destinasyonunda Arsuz – Samandağ hattı olarak bölgemize yeni bir rota kazandırdı. En yüksek deniz suyu sıcaklığının olduğu İskenderun Körfezi’nde deniz turizminde önemli bir merkez olan Arsiz ilçesinde bu çalışmalar kültür turizminde de de yeni hedeflerin ve yeni cazibe alanlarının oluşturulmasını sağlamış ve ilçedeki turizm hareketliliğini yaz ayları dışında yılın diğer aylarında da yaygınlaştırmıştır. Proje ve tanıtım sürecinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, ilgili projenin bölgemize katkı sağlamasını temenni ederiz” dedi.

TRT ekranlarında ayrıca, esnaf, vatandaş ve turistler de  Rhosus Antik Kenti Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili fikirlerini dile getirdi.

Bir cevap yazın