Hatay EXPO’da Antalya da var!

Antalya Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, 10 Aralık’ta dünyaya kapılarını açacak olan EXPO 2021’in Antakya-Defne ve İskenderun-Arsuz bölgesindeki iki ayrı fuar alanı ziyaret etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Aslan, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Dr. Çiğdem Hacıoğlu, Yeşil Alanlar Bakım ve Onarım Şube Müdürü Sertaç Gökhan ve Peyzaj Mimarı Ufuk Sarımehmetoğlu’nun katıldığı inceleme gezisinde, EXPO yöneticileri Antalya heyetine amfi tiyatrodan biyolojik gölete, kültür sanat sokağından arkeoparka kadar tüm alanları gezdirirken, her iki alanda düzenlenecek dev organizasyona çok sayıda ülke ve şehrin katılacağını söyledi.

Antalya’nın varlığını EXPO’da göstermek istediklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Aslan, “Antalya olarak geçtiğimiz haftalarda çok ağır travma ve afet geçirdik. Bu travma ve afette bizim yanımızda yer alan Hatay Büyükşehir Belediyesine ve başkanımıza çok teşekkür ederiz. Buraya hem Muhittin Başkanımızın teşekkürünü sunmak hem de Hatay’da düzenlenecek olan EXPO 2021 peyzaj fuarında Antalya’mızı nasıl en güzel şekilde temsil edebiliriz ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne nasıl katkı sağlarız onları görüşmek için geldik. Bizleri çok güzel ağırladılar ve sunum yaptılar. Kafamızdaki soru işaretleri kalmadı. Burası sadece bir fuar alanı olarak değil bir yaşam alanı olarak tesis edilmiş. Biz de bu yaşam alanı içerisinde sürekli olarak çok uzun vadede Antalya’mızın varlığını göstermek istiyoruz. Antalya doğal ve tarihi güzellikleri ile Türkiye’nin bir marka değeridir. Burada en güçlü şekilde yer almamız gerekiyor. EXPO alanını yerinde görerek yetkililerden bilgi almaktan dolayı mutlu olduk” dedi.

Bir cevap yazın