Behzat Usta, sadece İskenderun’un değil Türkiye’nin ahisi

2021 Ahi Evran Yılı çerçevesinde Hatay’da yılın ahisi seçilen İskenderunlu ahşap oymacılığı, heykel ve rölyef ustası Behzat Böke Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’de de yılın ahisi olarak seçildi.

Kentimizde yarım asrı aşkın bir süredir heykel ve rölyef ustası olarak el emeğini, alın teriyle harmanlayan Böke’ye tebrik yağdı. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, belediye başkanı Fatih Tosyalı, Esnaf Oda Başkanları, Hatay esnaf Odası ve Ticaret İl Müdürü’nün de tebrik ettiği Böke, Türkiye’nin ahisi olarak hem Hatay’a hem de İskenderun’a büyük gurur yaşattı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, gurur kaynağımız Behzat Usta’yı tebrik ederken, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ahi Evran’ın doğumunun 850’nci yılı olan 2021 yılı “Ahi Evran” yılı olarak ilan edilmişti. Hatay İl Ahilik Kutlama Komitesi tarafından ise iİlçemizde yarım asrı aşkın bir süredir heykel ve rölyef ustası olarak sanatını başarıyla icra eden Behzat Böke ilimizin ahisi olarak seçilmesinin yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın tensipleriyle de “Türkiye’nin Ahisi” olarak seçilmiştir. Barış ve hoşgörü diyarından değerli bir mobilya ustamızın bu ödüle layık görülmesi bizleri de ziyadesiyle onore etmiştir.  Heykel ve Rölyef Ustası Behzat Böke’yi canı gönülden tebrik ederken, emeği geçen Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş, Hatay Valimiz Sn. Rahmi Doğan, TESK Genel Başkanı Sn. Bendevi Palandöken, Esnaf, Sanatkarlar, Kooperatifçilik Genel Müdürü Sn. Necmettin Erkan ve Ticaret İl Müdürü Sn.Halit İmrek ile tüm ilgili/yetkililere içtenlikle teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın