Dikkat! Kıyı kenar çizgisi yenilendi

İskenderun’a bağlı Denizciler ve Karayılan Mahalleleri ile İsdemir sahasının bulunduğu kıyı kesimi ve Payas ilçe sınırlarının kıyı bölgelerini kapsayan ve kıyı kenar çizgisini yeniden şekillendiren 1/1000 ölçekli imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı.

Geçmiş tarihlerde onaylanmış kıyı kenar çizgisinin, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce 10.01.2017 tarihinde onaylanmış güncel 1/1000 ölçekli harita paftalarına aktarılması dolayısıyla kıyı kenar çizgisinin bir kısmının suya düşmesi nedeniyle Hatay Valiliği Kıyı Kenar Çizgisi Tespit Komisyonunca suya düşen kısımlarda iptal ve tespit yapılarak bakanlığa sunuldu.

Dün itibariyle bir ay süreyle askıya çıkarılan plan ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yeraldı, “İskenderun Belediyesi’nin 09/12/2019 tarihli yazısında imar planı çalışmalarında kullanılmak üzere Denizciler ve Karayılan Mahalleleri ile İsdemir sahasının bulunduğu kıyı kesimi ve Payas ilçe sınırlarını da kapsayan kıyı bölgelerinin, geçmiş tarihlerde onaylanmış kıyı kenar çizgisinin, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce 10.01.2017 tarihinde onaylanmış güncel 1/1000 ölçekli harita paftalarına aktarılması hususu talep edilmiştir. 1/1000 ölçekli halihazır harita paftalara aktarılan kıyı kenar çizgisinin bir kısmının suya düşmesi nedeniyle Hatay Valiliği Kıyı Kenar Çizgisi Tespit Komisyonunca suya düşen kısımlarda iptal ve tespit yapılarak bakanlığa sunulmuştur. Söz konusu paftalar üzerine aktarılan, tespiti yapılan ve iptal edilen kıyı kenar çizgisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdrürlüğü’nün 27.7.2021 tarihli yazısında 1/1000 ölçekli harita paftaları üzerine yapılan aktarma işleminin bakanlıkça uygun görüldüğü belirtilerek, Kıyı Kanunu’nun 9. Maddesi uyarınca onaylandı. Onaylanan 1/11000 ölçekli paftaların Kıyı Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince askıya çıkması gerektiğinden söz konusu paftalar İl Müdürlüğü İmar ve Planlama Şube Müdürlüğü ilan panosunda ve müdürlüğün web adresinde bir ay süreyle askıya çıktı.”

Bir cevap yazın