Patrik Maşalyan vaazında önemli mesajlar verdi

Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı(Meryem Ana Yortusu), Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Samandağ Vakıflı’daki Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı. Covid-19 (corona virüs) salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında, Türkiye Ermenileri 85’nci Patriği Sahak Maşalyan’ın katılımıyla kutlanan bayram ayine Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da katıldı.

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan’ın önderliğinde, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın yönetiminde, Kıdemli Peder Drtad Uzunyan, Peder Şirvan Mürzoyan, Peder Şahen Uhanyan’ın katılımı ve Kıdemli Okuyucular Aren Kuş, Misak Hergel ve okuyucu Yusuf Tabaş’ın da eşlik ettiği ayinde Hristiyan vatandaşlar dualar edip, ilahiler söyledi.

Ayin sonunda köydeki bağ bozumu yapılmasının ardından cemaatin yetiştirmiş olduğu üzümler ve yedi köyü temsil eden yedi kazanda pişirilen Hirise tüm yılın bereketli geçmesi için yapılan takdis sonunda Türkiye’nin çeşitli illerinden bayramı kutlamaya gelen cemaate dağıtıldı.

“Bağ bozumu bereketi simgeler”

Dünyadaki en büyük eksinin şükür eksikliği olduğuna dikkat çeken Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan, “Bu dünyada en büyük eksiklerden bir tanesi şükür eksikliği. İşte bu bayramda biz diyoruz ki; hayatın kaynağı sensin. Bize verdiğini sana sunuyoruz. Sen yarattın, sen yoktan var ettin. Kutladığımız Meryem Ana Bayramı da bizim için bolluk ve bereketin bayramıdır. Böylelikle Tanrının en büyük armağanı toprakta mucizesini gösterir. Toprak canlanır bolluk ve bereket olur. Bağ bozumu üzümler bereketi simgeler, bunun anlamı da şudur; bize verilmiş olan şeylerin değerini bilmek ve onları geri vermek en büyük armağandır. İşte bu bayram bunu simgeliyor. Ben tekrardan tüm cemaatimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Verilen vaazın ardından ayine katılan cemaate Hağartutyun (Kutsal ekmek ve şarap) dağıtıldı. Ayin sonunda kutsanan üzüm ve Hırisileri yiyen Cemaat birbirinin bayramını sevinçle kutladı.

Bir cevap yazın