Hüseyin Yayman, Samandağ – Antakya yoluna el koydu!

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan ile birlikte Samandağ çevre yolu üzerinde yaptığı incelemede, müteahhittin işi bırakması sonucu yarım kalan Samandağ – Antakya karayolunun yeniden yapılacağını müjdeledi.

Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir, muhtarlar ve kalabalık bir heyetin de eşlik ettiği incelemede Milletvekili Yayman ve Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan, 27 km.’lik yolun ihalesinin yapıldığını müjdeledi.

Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan, proje uzunluğu toplam 27 Km. olan Antakya Samandağ Yolu’nun duble yol olarak yapılacağını belirtirken, önceliğin Çevlik’i polis kontrol noktasına bağlayan 10 km. çevre yolu kısmının olduğunu ifade etti. Fidan, ihalenin 04.08.2021 tarihinde yapıldığını ve yer tesliminin ardından çalışmalara hızlı bir şekilde başlanacağını belirtirken, “Bu yolun yapılması için gece gündüz çalışan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman beye de hakkını teslim etmem gerekiyor” dedi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise yoğun ve ısrarlı takipleri sonucu söz verdiği bir hizmeti daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtirken, “Çok şükür milletimize mahcup olmadık.  Seçim döneminde söz verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz.  Samandağ’ı Antakya’ya bağlayan bu yolumuz müteahhitin işi bırakması sonucu yarım kalmıştı. Tam 2 yıl devam eden ısrarlı takibimiz sonucu bugün büyük bir ilerleme sağlamış durumdayız. Şimdi sıfırdan başlıyoruz ve en kısa sürede bu yolu tamamlayacağız. Bakanımızın talimatlarıyla yolumuz geçen hafta ihale edildi. Önce Çevlik’ten başlayan çevre yolu bölümü yapılacak ve devamında yol otoban standardında duble yol olarak tam 27 km olarak Antakya’ya bağlanacaktır.  Sözleşmeye göre yolumuz 1 yıl içinde tamamlanacaktır. Bu tarihi yol İçin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürü Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na ve Bölge Müdürümüz Mehmet Fidan beyefendiye teşekkür ederiz. Daima söylediğimiz gibi “Yaparsa AK Parti yapar” diyoruz. Sevdam Hatay diyerek gece gündüz demeden çalışmaya, terlemeye ve milletimizle beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın