İşte gurur tablomuz

İskenderun Kaymakamlığı, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 13 madalya alarak hem ülkemizi gururlandıran, hem de yaşadığımız bu zor günlerde Türkiye’ye umut olan gurur tablosunu paylaştı.

1948 yılında Londra Olimpiyatları’nda 12 madalya ile rekor kıran Türkiye, 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya olmak üzere toplam 13 madalya ile Tokyo Olimpiyatlarına da adını yazdırmayı başardı.

Kazanılan 13 madalyanın ileriki yıllarda kazanılacak daha büyük başarıların habercisi olduğunu vurgulayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyor ve gurur duyuyoruz. Ülkemize ve necip milletimize hayırlı olsun” diyerek gurur tablosunda yeralan sporcuları tebrik etti.

Türkiye, Tokyo 2020’de okçulukta Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran Mete Gazoz ile Türk boks tarihinin ilk altın madalyasını kazanan Busenaz Sürmeli’nin yanısıra karatede Eray Şamdan, boksta Busenaz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı. Tekvandoda Hakan Reçber ile Hatice Kübra İlgün, güreşte Rıza Kayaalp, Yasemin Adar ve Taha Akgül, cimnastikte ise Ferhat Arıcan, karatede Ali Sofuoğlu ve Merve Çoban, boksta Uğur Aktaş bronz madalya kazandı.

Bir cevap yazın