CHP’den THK’yı canlandırma hamlesi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da olduğu heyetle birlikte Türk Hava Kurumu(THK)’nu ziyaret etti.

Hatay’ın yanısıra İstanbul, Adana, Eskişehir, Mersin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanları ve Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile birlikte Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra  THK Üniversitesi Türkkuşu Yerleşkesi’nde inceleme yaptı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, THK’nın yeniden ayağa kalkması ve yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini karşılamak için ellerinden gelen bütün çabayı göstermeye hazır olduklarını belirterek, “ Türk Hava Kurumu Cumhuriyet ile yaşıt olan bir kurum. Cumhuriyetin kurduğu çok önemli bir kurum. Bugüne kadar da toplumun desteğini ve güvenini alan bir kurum. Maalesef son zamanlarda yanlış yönetim yüzünden bazı sorunlar yaşadı. Uçakların yangına katılmaması, uçakların yangını söndürmek için uçakların zamanında onarılmaması gibi pek çok sorun… Gezdik, yöneticilerden bilgi aldık. THK gibi bir kurumun geçmişte orman yangınları ile ilgili mücadele eden ve bu mücadelede başarılı çıkan bir kurumun bugün bu pozisyonda olması hepimizin yüreğini yaralıyor. Hepimiz böyle bir tablonun ortaya çıkmasından dolayı da son derece rahatsızız.

* ‘Biz THK’nın yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Tabi bunların yapılması için THK yetkilileri ile bizim 11 büyükşehir belediye başkanlarımızdan belirlenen bir heyetin belli bir zaman dilimi içinde bir araya gelmeleri, çalışmaları gerekiyor. . Geçmişte yapılan çok büyük yolsuzluklar var. Bu yolsuzluklar şuanda yargıda. Yargıdaki davaları da yakından izleyeceğiz CHP olarak. Çünkü bu kurum Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan herkesin kurumudur. Yine bütün vatandaşlarımdan istirham ediyorum. Türk Hava Kurumu’na güvensinler. Türk Hava Kurumu Cumhuriyetin kurumudur. Bu kurumu ayağa kaldırmak, eski görkemli günlerine ulaştırmak için herkesin çaba göstermesi gerekiyor. Hükümet yetkililerine seslenmek isterim. THK’ya biz, 11 büyükşehir belediyemiz katkı verecek ama genel bütçeden de katkı verilmesi gerekiyor. Belediye başkanlarımıza engel olmazlarsa biz yardım kampanyasını açarız değil 4 milyon 14 milyon dolar da toplarız. Yeter ki toplanan para yerinde zamanında kullanılsın, israf edilmesin. Bize engel çıkarmasınlar biz otururuz THK yetkilileri ile bu sorunları aşarız. Harcanan her kuruşun hesabını da milletimize veririz. Çünkü böyle bir gelenekten geliyoruz, parayı toplarız, yeri geldiğinde bağış kampanyaları yaparız, THK’ya bunları teslim ederiz nerelere ne kadar harcadılar topluma da bilgi veririz. Bütün amacımız; Cumhuriyet ile yaşıt olan bu kurumun tarihine yakışır şekilde ayağa kaldırılması hepimizin ortak görevidir. Burada A partisi B partisi C Partisi olmamalıdır. Bu Cumhuriyetin kurumudur, Cumhuriyetin ormanlarına sahip çıkmak zorundadır. Elimizden gelen her türlü çabayı harcamaya, gayreti göstermeye hazırız. Umarım iktidar sahipleri de aynı çabayı gösterirler bunu günlük siyasi polemiklerin dışında tutarak bu kurumu ayağa kaldırmalıyız” dedi.

Bir cevap yazın