Yeşil vatan cayır cayır yanıyor!

Türkiye dün turizm cenneti Antalya Manavgat’ın ardından Hatay, Ankara, Mersin, Osmaniye, Adana ve Kayseri’den de peş peşe yangın haberleri ile sarsıldı.

Manavgat dahil pek çok bölgede yangınlar kontrol altına alınırken, Tarım ve Orman Bakanlığı, 28-29 Temmuz tarihlerinde 13 ilde toplam 41 orman yangını meydana geldiğini ve 31 orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Bakanlık, Adana Karaisalı, Pos, Osmaniye, Antalya Akseki ve Kayseri Yahyalı yangınlarının da devam ettiğini duyurdu.

Antalya’nın Manavgat ve Osmaniye’nin Kadirli ilçelerinde çıkan yangınları kontrol altına almak için ekiplere Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Yangınların bir an önce kontrol altına alınması için komşu il Osmaniye ve Antalya başta olmak üzere yeşil vatan için sahada olan 476 arazöz, 1904 personele HBB’nin kahraman itfaiye erleri de omuz verdi.

Orman Genel Müdürlüğü, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 4 ayrı noktada çıkan yangınlarla ilgili soruşturma başlattığını, Osmaniye yangınıyla ilgili de 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bir cevap yazın