Başkan Yılmaz’a Emine Erdoğan’dan ödül

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde, Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen En Pati Hayvan Dostu Şehirler Ödül Töreni’nde UV-C Ortam Dezenfekte Sistemli Prefabrik Hayvan Barınağı projesiyle ödüle layık görüldü.

Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen “Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması (Enpati Hayvan Dostu Şehirler)” ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve eşi Saadet Yılmaz, çok sayıda belediye başkanı ve protokol üyeleri katıldı.

Orijinal fikirler üreterek ödüle layık görülen 11 projenin Belediye Başkanlarını kutlayan Emine Erdoğan, “Dünya ortak evimizdir. Bu evi, diğer tüm canlılarla paylaşıyoruz. Onların, temel haklarına kavuşmasına yardımcı olmak hepimizin sorumluluğudur. Beslenmelerinden tedavilerine kadar, üzerimize düşen birçok ödev var. Tesisten yazılıma, tedaviden mama üretimine ve farkındalık çalışmalarına kadar birçok parlak fikir bir araya gelmiş. 223 başvurunun her birinin yaygınlaşması halinde çok güzel sonuçlar doğuracağından eminim” diye konuştu.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği’nce düzenlenen yarışmada ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, projelerinin en kısa sürede şehir genelinde yaygınlaştırılacağını ve sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları ilerleyen süreçte arttıracaklarını ifade etti.

Farklı belediyelerimizin hazırladığı onlarca yenilikçi projenin sokaklarda zorlu bir yaşam mücadelesi veren hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesinde önemli rol oynayacağını ifade eden Başkan Yılmaz konuşmasının devamında; “Antakya Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik hazırladığımız UV-C Ortam Dezenfekte Sistemli Prefabrik Hayvan Barınağı projesi 223 başvuru arasından seçilen 11 projeden biri oldu. Bu bizler için gurur vesilesi. Emeği geçen ve projemizi bu anlamlı ödüle layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Ödül töreninin sonunda ödüle layık görülen 11 projenin Belediye Başkanları ve Protokol günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Bir cevap yazın