UNDP Türkiye Temsilcisi Hatay’da

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen kabulde, misafirleriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’u tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, farklı inanışları ve etnik yapıları aynı çatı altında barış ve hoşgörü ile bir arada tutan kadim şehir Hatay’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuklarını UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nde ağırlayan Başkan Savaş’a eşi Prof. Dr. Nazan Savaş ve HBB yöneticileri de eşlik etti.

Başkan Savaş, Büyükelçi Vinton’a Hatay’la ilgili bilgiler verdikten sonra, Vinton’ın kentte yaşayan Suriyelilerle ilgili sorularını da samimiyetle yanıtladı.

Büyükelçi Vinton, Hatay’da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek nazik ev sahipliği için Vali Doğan ve Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür ederken, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak mültecilere kapılarınızı açmanız ve yaptığınız yardımlardan dolayı kurumum ve şahsım adına çok samimi duygularla hayranlık besliyorum” dedi.

Bir cevap yazın