Daha çok yaz mevsiminde görülüyor!

İskenderun Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Çelik; yaz aylarıyla birlikte vajinal enfeksiyonlarda artış görüldüğünü belirterek, özellikle bu mevsimde genital hijyene daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Genital hijyeni sağlamak için dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Çelik, sentetik giysilerin, hijyenik olmayan havuzların, ıslak mayoların, parfüm içeren pedlerin vajinal enfeksiyonlara yol açtığına dikkat çekti.

Vajinal akıntıya neden olan en önemli faktörün vajinal floranın bozulması olduğunu belirten Op. Dr. Emine Çelik, “Zararlı bakteriler, artan sıcaklık ve neme bağlı olarak artış̧ gösterir. Bu sebeple, vajinal enfeksiyonlar yaz aylarında daha fazla görülür. Faydalı bakteriler zararlı etkenlere karşı vajinayı korur; ancak faydalı bakteriler yerine zararlı bakteriler bu alanda çoğalırsa bu durumda vajinal kaşıntı, yanma, kötü kokulu akıntı gibi şikâyetler oluşur. Bu belirtilere sahipseniz, kadın hastalıkları ve doğum hekiminize muayene olmalısınız” dedi.

Bir cevap yazın