Bayramın güzelliği İskenderun’da bir başka

Kurban Bayramı’nın birinci gününde düzenlenen halk bayramlaşmasında ilçe protokolü, halkla bayramlaşırken, birlik ve beraberliğin en güzel örneği yaşandı. Halk ile devletin ileri gelenlerinin buluşmasına vesile olan Belediye 3 Nolu Sosyal Tesisi’ndeki bayramlaşma programına; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanısıra AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, adli, idari ve askeri erkan, resmi/özel kurum/kuruluşların yöneticileri, siyasi parti teşkilatı/sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Her dinden, her mezhepten ve her görüşten vatandaşın pandemi sonrası sevinç, coşku ve heyecanla gerçekleştirdiği bayramlaşma töreni İskenderun’daki birlik, beraberlik, sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının özelliğini ve güzelliğini gözler önüne serdi.

Bayramın ihmalkarlık nedeniyle hüzne dönüşmemesi konusunda kurallara uyulması ve aşı olunması uyarısında bulunan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Bayramlar; Milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren ve manevi hasletlerimizi geliştirerek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede idrak edildiği müstesna günlerdir. Bu manada,paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan ‘Kurban Bayramı’ na kavuşmanın sevinç ve coşkusunu gönülden yaşamaktayız. Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna günler;daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için özel bir zaman dilimi olsa da pandemi nedeniyle sosyal mesafe esasına titizlikle riayet edilmesinin altını çiziyor, bayram sevinçlerimizin önemsemezlik ve ihmalkarlık nedeniyle hüzne dönüşmemesi konusunda bir kez daha dikkatinizi çekmek istiyoruz. Bulunduğumuz bu müstesna coğrafyada derin kültürel zenginliklerin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ve kardeşlik ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu ruh, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bu anlamlı günlerde gönüllerimizi sevinç yumağı hâline getirerek bayramın sevincini paylaşmalı ve gönül köprüsü kurmalıyız. İlçemizdeki tüm adli, askeri ve idari erkanın, kamu kurum/kuruluşlarının tüm idareci ve çalışanlarının, kolluk kuvvetleri ve güvenlik güçlerimizin, iş, sanayi ve endüstri sektörünün tüm yönetici ve çalışanlarının, yerel yazılı,görsel ve işitsel basın mensuplarımızın ve kadirşinas halkımızın “Kurban Bayramı”nı içtenlikle kutlar, sağlık, huzur ve barış içerisinde nice bayramlara erişmek temennisiyle en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarım” dedi.

Bir cevap yazın