Operasyonların adresi Dörtyol

‌Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı  ilçede gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda satışa hazır 4 parça tarihi eser ile ormanlık arazide ekilmiş bin 250 kök kenevir ele geçirdi.

İlçeye bağlı Konaklı Mahallesi’nde ikamet eden M.A. isimli şahısta, tarihi eser niteliğinde ve satışa hazır olan malzeme bulunduğu bilgisini alan jandarma ekipleri, Jandarma dedektifleri (JASAT) ile birlikte sürdürdükleri takip sonucunda şüpheli M.A.’yı 1 adet ibrik, 1 adet taş ve 1 adet metal obje ile 1 adet metal süs eşyası ile birlikte yakalayarak, gözaltına aldı. Ele geçirilen tarihi eser niteliğindeki malzemeler Hatay Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Daha önce Kuzuculu Mahallesi şifalı su mevkii ormanlık arazi içerisinde de kenevir bitkisi ekimi yapıldığı bilgisi alarak, takip sürecini başlatan ekipler tarihi eserlerin bulunduğu aynı gün söz konusu bölgede Z.S. isimli şahıs tarafından ekildiği tespit edilen boyları 5 ile 30 cm. olan bin 250 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.  Şüpheli Z.S. gözaltına alınarak adli işlemlere başlandı.

Bir cevap yazın