Kur’an Kursları denetlenmeli!

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Muş’un ardından Hatay’da Kuran Kursu’na gelen çocuğa uygulanan fiziksel ve psikolojik istismar dolayısıyla eğitim ortamlarının uygunluğunun Diyanet İşleri Başkanlığı’nca denetimden geçirilmesini talep etti.

Kuran Kurslarının çocukların yüksek yararına uygun hale getirilmesi için bakanlıktan Hatay Barosu’nun da içinde bulanacağı bir izleme-değerlendirme komisyonu kurulmasını talep edeceklerini belirten komisyon, konunun hassasiyetine dikkat çekti.

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yeraldı; “İlimiz Dörtyol ilçesinde bir camide meydana gelen bir çocuğun fiziksel ve psikolojik istismara maruz bırakıldığı vahim olayın Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak takipçisi olacağız. Çocuklarımızın yaz aylarında cami ve il müftülüğü bünyesinde dini eğitim aldıkları bilinmektedir. Önce Muş ilinde sonrada Hatay ilinde yaşanan olaylar bu eğitimleri veren kişilerin çocukla iletişimi, çocuğa hak temelli yaklaşımı ve eğitim ortamının çocuğa uygunluğu hakkında denetimden geçirilmesi gerektiğini göstermiştir. Diyanet işleri Başkanlığına başvurularak bu konularda bilgi edinilmesi ve Kuran Kurslarının çocuğun yüksek yararına uygun hale gelmesi için ekipte baromuzun da bulunacağı bir izleme-değerlendirme komisyonu kurulması ile ilgili talepte bulunulacaktır. Ayrıca bu olay üzerine altını bin kere daha çizerek belirtmek isteriz ki çocukların fiziksel, duygusal, cinsel ve psikolojik olarak istismar edildiği her vakada çocuklara ait görüntüler sosyal medyada paylaşılarak çok hızlı bir şekilde yayılmakta ve ikincil mağduriyet yaratmaktadır. Bu hususa ayrıca dikkat ve özen gösterilmesi gerektiğini önemle hatırlatırız.”

Bir cevap yazın