İGEV, önemli bir çekim merkezi

Başarılı üniversite öğrencilerine burs verme misyonunu en iyi şekilde üstlenen İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV), CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Ali Mahir Başarır ve beraberindeki heyeti konuk etti.

Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet ve demokrasi ışığında gençler yetiştirmek hedefiyle maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vermesinin ve kadınlara gelir getirici kursla düzenlemesinin yanısıra ilçeye gelen eğitim gönüllülerinin uğrak noktası olarak vakıf anlayışının dışında ilgi gören İGEV’i ziyaretinde Milletvekili Başarır’a CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları ile meclis üyeleri de eşlik etti.

Kurucu başkan Ruslan Coşkunırmak ve geçmiş dönem başkanlarından Şefik Uyar ile kursiyerlerin hazır bulunduğu geniş katılımlı buluşmada göreve yeni seçilen İGEV Başkanı Mithat Barutçu, konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, vakfın çalışmaları ve yurt projeleri hakkında bilgiler aktardı.

Yeni dönem hedeflerinden bahseden Barutçu, “Güney Eğitim Vakfı sadece burs veren bir sivil toplum örgütü olmayıp, aynı zamanda bursiyerlerin manevi gelişimleri konusunda da önemli destek ve katkılarda bulunmaktadır. İGEV, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrencilerin  daha çok eğitime ulaşma imkanını elde etmesini amaçlayan herkese ait bir vakıftır. Aynı amacı taşıyan herkes Güney Eğitim Vakfı ailesinin üyesidir. Biz büyük bir aileyiz, siz yoksanız bir eksiğiz” diyerek, hedeflerinin daha çok üye ve daha çok burs olduğuna dikkat çekti.

Yeni yönetimi tebrik ederek başarılar dileyen CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Ali Mahir Başarır, daha sonra İGEV gençleri keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Başarır, gençlere Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi, “Sevgili gençler; sizin hayalleriniz, bizim hedeflerimizdir. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz” diyerek, gençlere verdikleri önemi belirtirken, İGEV yöneticilerini de üstlendikleri kutsal görevden dolayı tebrik etti.

Bir cevap yazın