Habib-i Neccar Dağı cayır cayır!

Antakya Habib-i Neccar Dağı’ndaki ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınmasından kısa bir süre sonra akşam saatlerinde de farklı bir noktada ikinci bir yangın çıktı. Yangın söndürme ekipleri tüm güçleriyle yangına müdahale çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden yangınla ilgili yapılan açıklamada, “Antakya Habib-i Neccar Dağı’ndaki ormanlık alanda bu sabah çıkan yangın söndürülmüştü. Maalesef farklı bir noktada akşam saatlerinde ikinci bir yangın çıktı. Ekiplerimiz tüm gücüyle yangına müdahale ediyor” denildi.

Antakya Beleidye Başkanı İzzettin Yılmaz da, “Antakya’mızda Habib-i Neccar Dağı’nda çıkan yangın ne yazık ki devam ediyor. İhtiyaç halinde tüm birimlerimiz teyakkuzda olacak. Bir an evvel söndürülmesini temenni ediyor, hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

İkinci yangın, kontrol altına alınan bölgenin yaklaşık 1 kilometre ilerisinde meydana geldi. Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine bölgeye intikal eden HBB itfaiyesi, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.

Bir diğer yangın ise Hassa’da meydana geldi. Amanos Dağlarının yüksek noktasında çıkan yangına HBB itfaiyesi yine hızlı bir şekilde müdahale etti.

Her iki yangının yerleşim bölgelerinden uzak olduğunu belirten HBB yetkilileri, yangınların yerleşim bölgelerine sıçramaması için Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile birlikte büyük gayret gö

Bir cevap yazın